Näyttelyt

Kesän 2019 näyttelyt

8.6.-4.7. Leena Lähdesmäen Tapetti– valokuvanäyttely

Leena Lähdesmäki on 41-vuotias kuvataiteilija/valokuvaaja Kokkolasta.

”Tutkin töissäni sitä, mille ei löydy sanoja, mikä jää usein huomaamatta, nyansseja ja häivähdyksiä ja sitä kaikkea, mikä piiloutuu ajatustemme tapetteihin.

Tarkastelen ihmisyyden muuttuvia suhteita itseeni ja toisiimme ja ihmisenä olemista ajassamme. Usein maalaan mallin etäännyttääkseni kohteen liiasta tuttuudesta ja valokuvaan tämän valitsemassani miljöössä tuoden esiin, niin ikiaikaisen vanhoja, kuin uusia nykyaikaisiakin ilmiöitä.

Ihmisen hämmennys elämässä koostuu niistä samoista aiheista, kuin ne ovat vuosisatojen halki olleet mielessä esi-isillämmekin. Vain ympäristö, tavat ja kulttuurit ympärillä muuttuvat ja pakottavat meidät sopeutumaan.

Tämä ihmisen jatkuva sopeutumisen ja uudistumisen yritys, taistelu ja tarina on kaiken taiteen, kulttuurin ja kirjallisuuden syvin ydin. Jokin mikä koskettaa meistä jokaista.”

Kuvassa Leena Lähdesmäen valokuvateos

Leena Lähdesmäki, valokuvanäyttely, Galleriapuoti Aistinjyvä, Kauttuan Ruukinpuisto

6.7.-10.8. Maarit Ailion Unikuvia– näyttely

Maarit Ailio on säkyläläinen akvarellisti ja postikorttikuvittaja.

Postikorteissa Maaritilla on tunnistettava, yhtenäinen tyyli, kun taas hänen suurissa maalauksissaan tyylit ja tekniikat ovat laidasta laitaan. Tulevan kesän näyttely on ensimmäinen, jolloin hänen suuria töitään on esillä.

”Valitsin kesäisen näyttelyn nimeksi Unikuvia, sillä suurten töiden visiot syntyvät usein unessa. Suurten maalausten tekemisessä eteenpäin vie intuitio, ei kunniaosoitusten, eikä tunnustusten keräily. Elämä ja taide kietoutuvat toisiinsa. Ilman toista ei ole toista!

Jokainen uusi teos on ainutlaatuinen matka ja kokemus, myös itselleni ja näin ollen toivon niiden tuovan samaa iloa teille, kuin mitä ne ovat valmistuessaan tuottaneet minulle.

Suuren Unikuvia-nukkumatin myötä toivotankin kaikki tervetulleiksi upeaan, kesäiseen Kauttuan Ruukinpuistoon katsomaan, mitä unet ovat kertoneet.”

Rakkaudella
Maarit Ailio

Maarit Ailio, Unikuvia, Galleriapuoti Aistinjyvä

Galleriapuoti Aistinjyvän menneet näyttelyt

Kesä 2018:

9.6.-5.7. Meeri Koutaniemen/Solidaarisuuden Muutoksentekijät– valokuvanäyttely

7.7.-12.8. Hanna-Maija Nikusen/ Hammi’s Designin Aamuin, öin- näyttely

Kesä 2017:

10-29.6. Valkea neito-valokuvanäyttely (Kuvaajat: Mervi M. Utria, Mia Heikkilä, Anna-Maija Aalto, Merja Aalto ja Kirsi Järvinen)

1.7.-13.8. Maren Jeskasen Himmetä ei muistot koskaan saa-näyttely