Näyttelyt

Galleriapuoti Aistinjyvän menneet näyttelyt 2018

9.6.-5.7. Meeri Koutaniemen valokuvanäyttely, osa Muutoksentekijät-näyttelyä

Meeri Koutaniemi, Kuvaajan Teemu Silvan

Meeri Koutaniemi on palkittu valokuvaaja, joka keskittyy työssään ihmisoikeuksien, vähemmistöjen ja voimaannuttavien kuvareportaasien ja henkilökuvien dokumentointiin.

Hän on toiminut valokuvaajana ja journalistina yli 50 maassa ja hänellä on ollut valokuvanäyttelyitä ympäri maailman. Useasti Suomessa ja maailmalla palkittu valokuvaaja pystyttää valokuvanäyttelyn Galleriapuoti Aistinjyvään Kauttuan Ruukinpuistoon kesällä 2018 ja näyttely oli avoinna yleisölle 9.6.-5.7.

Palkittu kuvajournalisti Meeri Koutaniemi tallensi Solidaarisuuden Muutoksentekijöiden arkea ja ajatuksia viime vuonna Kenian Kisiissä ja Somalimaassa, joissa yli 96 prosenttia tytöistä silvotaan.

Muutoksentekijät ovat niitä ihmisiä Keniassa, Somalimaassa ja Suomessa, jotka haluavat olla lopettamassa tyttöjen sukuelinten silpomisperinteen.

Tyttöjen sukuelinten silpominen on vakava ihmisoikeusloukkaus, joka altistaa tytöt ja naiset elinikäisille fyysisille ja psyykkisille terveysvaaroille. Sukuelinten silpominen on kriisi, joka koskettaa tälläkin hetkellä maailmassa noin 200 miljoonaa tyttöä ja naista.

Mukana silpomisperinnettä lopettamassa on sekä miehiä että naisia, silvottuja ja silpomiselta säästyneitä, nuoria ja vanhoja, uskonnollisia johtajia ja opiskelijoita. He tekevät rohkeasti vaikeaa työtään, sillä he uskovat muutokseen.

”Lähdin Keniaan ja Somalimaahan katsomaan läheltä sitä, kuinka paikalliset ovat aktivoituneet ympärileikkauksen lakkauttamiseksi. Näyttely tuo lähemmäksi ne yksilöt, jotka ovat nousseet kehittämään sisältä päin omaa kulttuuriaan ja vaatimaan pysyvää muutosta koko yhteisölleen. Nämä yksilöt osoittavat, kuinka hiljaisuuden tabu rikotaan vain ääntä pitämällä”, Meeri Koutaniemi painottaa.

Lähde: Kansainvälinen solidaarisuussäätiö

https://www.solidaarisuus.fi/meeri-koutaniemelta-nayttely-solidaarisuuden-tyttojen-sukuelinten-silpomisen-vastaisesta-tyosta/

Meeri Koutaniemen omakuva: Teemu Silván

Alla oleva kuva: Amal Ahmed Mohemoud levittää tietoa kätilönä klinikallaan silpomisen haitoista. Kuva: Meeri Koutaniemi.

amal-ahmed-mohemoud-on-25v.-katilo-somalimaassa-ja-nahnyt-ihmisten-kuolevan-silpomiskomplikaatioihin.-han-levittaa-tietoa-silpomisen-haitoista.

7.7.-12.8. Hanna-Maija Nikusen/ Hammi’s Designin Aamuin, öin- näyttely

Hanna-Maija Nikusen näyttely

”Aamuin, öin” –näyttely syventyy Hammin eli Hanna-Maijan rakkaisiin aiheisiin – taloihin ja luontoon hänen omalla persoonallisella tyylillään.

Hammin maalaukset ovat useimmiten mielikuvituksen tuottamia, mutta samalla niissä on jotain aitoa ja herkkää. Utuisuutta/ valoa sekä selkeitä kontrasteja, mustavalkoisuutta sekä myös värikkyyttä on luvassa. Tule aistimaan tunnelmallista skandinaavisuutta!

 

Kuva: Hanna-Maija Nikunen